Vloeren: Bamboe

Als u een exclusieve vloer wilt, die ook nog eens ecologisch verantwoord is, dan is Bamboe de aangewezen vloer voor u.

Dit natuurproduct heeft een ongekend snelle groei. Bamboe kan in vier maanden tijd zo'n 16 tot 18 meter groeien. In ongeveer 5 tot 6 jaar "verhouten" de stammen en wordt het bamboe zeer hard.
Na deze periode wordt de stam gekapt. De wortels blijven echter zitten en het Bamboe gaat weer groeien.

Na het kappen wordt de stam open gezaagd. Deze strips van Bamboe worden op maat en kleur gemaakt door het materiaal te stomen of te koken.
Door de strips naast elkaar of laagsgewijs te verwerken ontstaan de keuzes plainpressed en sidepressed. De kleuren die u kent zijn Naturel (lichtgeel) en Caramel (midden bruin).

Bamboe kan als stroken (recht of diagonaal) gelegd worden, maar ook een visgraat of blokpaneel behoort tot de mogelijkheden. Naar keuze kan de rand van de vloer dan afgewerkt worden met een vaste rand met een afwijkende bies.
Verder zijn ook de plankuitvoeringen, voorzien van een vellingkantje, in het leveringsprogramma van Trinka Parket opgenomen.

Net als hout is Bamboe zowel "zwevend" als "gelijmd en genageld" aan te brengen. Ook is er keuze in afwerking tussen lakken en oliŽn, door de fabrikant in de fabriek aangebracht of door de parketteur op de werklocatie.
Uiteraard is ook het Bamboe te bewonderen in onze showroom. Let u even op de openingstijden?

Klik op de foto voor een vergroting

Klik op de foto voor een vergroting

Klik op de foto voor een vergroting